Често познаването на физико-химичните свойства на конкретен материал ни дава възможност да подобрим конкретна дейност в нашия бит.

Днес в блога ни за полезни съвети за пране и почистване в сайта на химическо чистене DryClean.bg ще поговорим за използването на алуминиево фолио в пералнята и как това допринася за по-добрите резултати при поддържане на дрехите ви.

Алуминиевото фолио може да свърши изключително полезна работа, когато говорим за пране в домашни условия.

Направете топка от кухненско алуминиево фолио или друго фолио от алуминий и я сложете в пералнята преди да пуснете дрехите за пране (по принцип можете да го използвате и в сушилнята, но има допълнителна специфика)

Пуснете дрехите както обикновено, а фолиото ще свърши своята работа, а „срока му на годност“ може да достигне и до шест месеца, като ви спестява пари.

Ползите от алуминиево фолио в пералнята

Алуминиевото фолио ще намали статичното електричество. Освен антистатичния ефект, използването на навито на топка алуминиево фолио ще усили и действието на перилния препарат.

Подобрява механичното движение на дрехите

Ефективността на алуминиевото фолиоИзползването му подобрява механичното движение на дрехите в барабана при разпенване и така процеса по пране се оптимизира, повишавайки качеството на крайният резултат и ефекта от перилния препарат.

Наличието на алуминиево фолио в пералнята в повечето случаи намалява нуждата от големи количества прах за пране и омекотител.

Това от своя страна се отразява благоприятно на бюджета на домакинството ви.

Понякога помага за премахването на петна

В някои случаи този подход може да допринесе и за премахването на петна върху дрехите, дори те да са мазни и упорити(обикновено се очаква самото петно да е третирано подходящо преди това за максимален ефект).

Все пак това зависи силно от материята на дрехите и конкретните петна, но май не пречи да опитате, за да проверите сами дали пък именно този подход няма да ви донесе „златния медал“.

Антистатичен ефект за дрехите

Антистатичен ефект върху дрехитеВече споменахме по-горе статичното електричество, което се образува при третиране на дрехите не само в пералнята, а и в сушилнята, което в повечето случай може да се окаже проблем.

Употребата на алуминиево фолио подобрява проводимостта в пералнята и така отвежда статичното електричество, като по този начин намалява неговия ефект и влияние върху вече изпраните или подсушени дрехи.

Така ще намалите значително и мачкането на дрехите поради склонността им да се влияят от този ефект.

До колкото сме запознати и тествали по-горната концепция за пране, то никога не сме виждали проблем по отношение на безопасността на дрехите в перални или сушилни.

Все пак бъдете предпазливи поне в началото, когато тествате този трик с алуминиево фолио в сушилнята или пералнята в домашни условия, за да сте 100% сигурни, че всичко е наред.

Можете просто да тествате всичко с някоя по-стара дреха преди да експериментирате с най-новите си, но това все пак е може би прекалена предпазливост от наша страна, за да не ви подведем в редките случаи, когато то не работи, както се очаква (не сме ставали свидетели на това, но все пак сме длъжни да се застраховаме давайки ви подобен съвет).

Ако не ви се занимава с трикове и хакове за пране с алуминиево фолио, то винаги можете да се обърнете към нашия екип и да се свържете с нас и да се възползвате от експертизата ни в областта на професионалното химическо чистене.

Така ще решим заедно проблема с размах, при това в изключително кратки срокове на отлични цени, защото това правим в DryClean.bg – помагаме на клиентите си да бъдат доволни!